Ny vare eller tjeneste i Conta Salg

Når du sender et tilbud fra Conta Salg, kan du umiddelbart hente frem varer fra varelisten din i varelinje-feltet.

Legg inn en ny vare

Du kan legge inn en ny vare på to måter:

1. Ved å gå til menyfanen VARER og NY VARE.
  2. Ved å klikke på NY VARE under varelinjen i tilbudet eller ordren.

Hvis du ser et ikon av en boks til venstre for varelinjen betyr det at den er tilknyttet en vare i varelageret.

I feltet beskrivelsesfeltet må du fylle ut hva varen er for noe. Denne teksten havner i varelinje-feltet i tilbudene og ordrene dine.

Hvilken MVA-sats skal varen eller tjenesten ha?

25% MVA er den vanligste satsen på de fleste varer og tjenester, men det finnes unntak. Salg av mat og drikke har 15% som sats. Transporttjenester har 8%.

Velg EKS.MVA hvis du vil at tilbudene eller ordrene skal vise prisen ekskludert MVA. Hvis du sender til privatkunder vil du kanskje ha runde priser, og da er det lettere å la systemet regne ut MVA ved å velge INKL.MVA.

Fakturaen vil uansett vise andelen av MVA i varens pris, og inkludere det i rapportene dine.

Les om å registrere firmaet ditt for MVA her.