Prosjekter

I Conta kan du bruke prosjekter til å holde oversikten over inntekter fra jobber som går over tid. Et prosjekt kan knyttes til en spesifikk kunde.

Det er lovpålagt å føre egne prosjektregnskap for store anbud. Å legge til og adminstrere prosjekter i Conta er enkelt. Å opprette og fakturere fra prosjekter krever Conta Pluss.

Gå til menyfanen INNSTILLINGER og velg fanen PROSJEKTER.

Du kan lage et nytt prosjekt fra den samme menyen.

skjermbilde av prosjekter

Nytt prosjekt

Når du lager et nytt prosjekt, eller klikker deg inn på et prosjekt for å redigere detaljene, kan du bestemme navnet på prosjektet, knytte det til en spesifikk kunde, og legge inn en beskrivelse. Du kan også legge inn start- og sluttdato.

Bilde av skjema for nytt prosjekt

Merk: Et prosjekt du har begynt å fakturere fra, kan ikke slettes. Men opplysningene om prosjektet kan når som helst endres slik du ønsker.

Fakturere fra et prosjekt

Når du skal fakturere fra et prosjekt, klikker du på KNYTTE TIL ET PROSJEKT? helt øverst på fakturaredigereren.

Fra dialogvinduet kan du velge prosjektet fakturaen skal sendes fra, eller lage et nytt. Prosjektnavnet vises i fakturadetaljene.

Føre bilag på prosjekt

I Conta Regnskap kan du koble bilagene du fører til spesifikke prosjekt. Du må først ha satt opp prosjekt under innstillingene.

For å føre bilag på et prosjekt går du til BILAG og deretter REGISTRERE KJØP . Under KOSTNADER velger du rett prosjekt fra menyen «Koble til prosjekt».

Fakturaer du sender fra Conta Faktura som er knyttet til et prosjekt blir automatisk ført mot riktig prosjekt i Conta Regnskap.

Prosjektfiler

Under menypunktet PROSJEKTFILER kan du laste opp kontrakter, tegninger, timelister eller annen dokumentasjon som angår prosjektet. For mange er det særlig viktig å dokumentere utførte jobber med bilder og kontrakter osv., med tanke på å unngå grunnløse reklamasjoner og rettstvister.

Prosjektrapporter i Conta Faktura

Omsetningen fra fakturaene som er knyttet til prosjektet blir vist i en egen rapport. Denne finner du under menypunktet PROSJEKTRAPPORT når du redigerer et prosjekt. Du kan også gå til menyfanen RAPPORTER , og så PROSJEKTER.

Liste over prosjekter

I rapporten kan du se fakturaene som er knyttet til prosjektet, og et diagram over prosjektomsetningen sammenlignet med den totale omsetningen i firmaet. Du kan også velge å se omsetningen fra spesifikke perioder.

Les mer om rapporter i Conta.

Prosjektregnskap

I Conta Regnskap kan du se regnskapet for et prosjekt ved å klikke på menyfanen RAPPORTER og så på rapporten det gjelder. Du har mulighet til å dele opp alle rapportene i individuelle prosjekt, bortsett fra MVA-meldingen og fakturajournalen.

Merk at du kan kan se hvilke fakturaer som er knyttet til hvilket prosjekt under RAPPORTER , deretter PROSJEKTER og DETALJER i Conta Faktura.

Få nyhetsbrev fra Conta

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert. Vi sender ut nyheter og nyttig informasjon om Conta-tjenestene.