Sende fakturaen

Conta Faktura lar deg sende fakturaer på flere måter, og her skal vi gå gjennom de ulike valgene du har.

Fakturaer i Conta Faktura kan sendes på følgende måter:

  • Som EHF eller e-post* fra systemet (krever Conta-kreditt)
  • Conta postlegger den for deg
  • Ved å laste ned PDF av fakturaen selv og sende i posten på «gamlemåten»

*) Conta Pluss-abonnenter får 3 stk EHF-sendinger hver måned, og kan sende e-postfakturaer uten ekstra kostnad.

Etter at du har laget en faktura og klikket deg videre, kommer du til en side der du skal velge hvilken måte du vil sende fakturaen på. Sjekk gjerne to ganger at alt er korrekt. Når fakturaen er sendt, kan du ikke gjøre endringer på innholdet i fakturaen. Hvis du må endre noe krever lovverket at du må lage en kreditnota for å nulle ut fakturaen fra regnskapet.

Du kan enkelt sende fakturaen på nytt fra fakturadetaljene, hvis du gjør noe feil med selve utsendingen eller mottakeren etterspør den.

Hvis du skriver ut selv: For å få PDF-en til å ha full størrelse på arket må du velge vekk «tilpass utskriften» eller «fit to page» e.l. og heller velge manuelt at det skal være 100% størrelse.

E-post

Hver faktura du lager blir lagret gratis i skyen hos Conta som en PDF-fil. Denne filen blir automatisk sendt med som vedlegg når du sender elektronisk enten som e-post eller med EHF.

Du kan også legge ved andre filer i PDF-format ved å klikke på LAST OPP ET VEDLEGG. Et eksempel på et slike vedlegg kan være angrefristskjema til privatkunder, eller kjøpsvilkår. Hvis du har flere vedlegg, må du først slå de sammen til én fil. Bruk f.eks. Adobe Acrobat til dette, eller en webbasert tjeneste som PDF-Merge.

I fakturainnstillingene kan du legge inn en standardmelding og/eller standardvedlegg som skal følge med alle e-postene. Dette gjør du under menyfanen INNSTILLINGER, og menypunktet FAKTURAINNSTILLINGER. Du kan overstyre dette hver gang du sender en faktura som e-post bare ved å fylle ut feltene.

E-post er en betalingstjeneste. Conta Pluss gir deg ubegrenset med e-postutsendinger uten ekstra kostnad, eller du kan kjøpe pakker med Conta-kreditt fra 3,98 kroner per e-post. Merk at du kan velge å sende kopi (altså CC) til inntil 10 e-postadresser, uten at dette koster deg noe mer.

Hvis du ikke har Conta Pluss vil du få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende fakturaer på e-post fra systemet.

Send som EHF

Det er bare foretak som kan motta EHF. For å kunne sende i dette formatet, må mottakeren være registrert i EHF-registeret (ELMA) med et gyldig aksesspunkt. Conta gir svar på om firmaet står oppført i registeret, og om det er et aktivt foretak i Brønnøysundregisteret. Dette vil i så fall indikeres når du forsøker å sende som EHF. Hvis mottakeren ikke er registrert, må du benytte en av de andre metodene.

Å bruke EHF koster Conta-kreditt. Du vil få beskjed om å kjøpe kreditt når du skal sende EHF-dokumentet.

Send som EHF

Postlegg med Conta

POSTLEGG MED CONTA krever at du har enten har et gyldig betalingskort for hånden, har lagret ett fra tidligere, eller allerede har kjøpt Conta-kreditt for brev.

Skriv ut selv

Velger du dette, får du opp en lenke hvor du kan laste ned fakturaen i PDF-format. Nå kan du skrive den ut og sende den til kundens adresse.

Få nyhetsbrev fra Conta

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert. Vi sender ut nyheter og nyttig informasjon om Conta-tjenestene.